måndag 5 maj 2014

Hanioti - del 1

I år blev det ett betydligt lugnare Valborgsfirande jämfört med de senaste sex åren. Det berodde på att jag och Marcus skulle med ett flyg klockan åtta morgon efter. Men någonting måste man ju ändå göra när det är Valborg så vi strålade samman med Peppe, Camilla och Karin och åt pizza och drack nåt glas vin. Men det blev tidig hemgång för mig och Marcus.
 
Strax efter klockan fem åkte vi hemifrån mot Skavsta. Jag tycker verkligen inte om att åka den vägen när det är mörkt eller i skymningen men det var redan ljust när vi åkte så det gick bra. Vi såg faktiskt inte ett enda djur på hela vägen och det har nog aldrig hänt förut.
 
Vi flög till Thessaloniki som ligger ganska högt upp på Greklands fastland. På flygplatsen hyrde vi bil och körde ner till Halkidiki som är en halvö som består av tre "fingrar". Vi hade bokat hotell ganska långt ner på det första fingret i en by som heter Hanioti.




 
Direkt efter att vi checkat in på hotellet gick vi in i byn för att äta lunch. Sen gick vi direkt ner till stranden för att kolla läget. Det var en jättemysig liten by. Det var första helgen på säsongen så det var väldigt lugnt och skönt. Jag kan tänka mig att det säkert ser helt annorlunda ut om någon månad.


Det var jättefint väder och vi hade alldeles för mycket kläder på oss. Därför gick vi ganska snabbt tillbaka till hotellet för att byta om och lägga oss vid poolen.
 
När vi sedan lämnade hotellet för att äta middag hade det börjat regna lite grann. Men det var faktiskt ganska mysigt även om det blev betydligt svalare. Överlag skiftade temperaturen ganska mycket beroende på om solen var framme eller inte. Men vi hade lyckats ganska bra med packningen tycker jag och hade tillräckligt att klä på oss framåt kvällarna.
 
Det slutade regna ganska snabbt så vi tog en promenad runt byn innan vi åt en äkta grekisk middag.



Kleftiko
Efter middagen letade vi upp en sportbar och tittade på Juventus-Benfica i Europacupen och drack lite drinkar. Eftersom det var ganska lite folk i rörelse fick vi jättebra service överallt. Vi fick mycket fria snacks och efterrätter.

Inga kommentarer: