torsdag 24 mars 2011

Lax- och basilikalasagne

Nu var det länge sen jag tipsade om någon god maträtt. Så här kommer receptet på dagens middag som är en riktig höjdare. Det är en lax- och basilikalasagne som jag tog från Viktklubb när jag var med där.

4 personer:
Bechamelsås:
4 msk vetemjöl
8 dl mjölk
40 gram riven ost
salt och peppar

Tomatsås:
5 dl krossade tomater
0,5 tsk socker
salt och peppar
40 blad finhackad färsk basilika

400 gram laxfilé i små tärningar
200 gram lasagneplattor

Vispa ihop mjölet med någon dl mjölk i en kastrull. Tillsätt resten av mjölket och låt såsen koka i minst 5 minuter. Rör med en trägaffel. Salta, peppra och tillsätt riven ost. Blanda tomater, socker, salt, peppar och basilikablad i en bunke. Varva bechamelsås, tomatsås, lax och lasagneplattor i en stor ugnsfast form. Börja och sluta med tomatsås. Stek lasagnen i 225 grader i 40 minuter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det har ska jag minsann prova! Lillis goes masterkock!