onsdag 1 september 2010

Bön- och köttfärsgratäng med aubergine

Det här receptet är så gott att jag är tvungen att dela med mig av det. Det är taget ur boken Klaras GI-mat av Klara Desser.

4 portioner:
400-500 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja
½ dl tomatpuré
salt och peppar
4 tomater
400 g stora vita bönor
1 stor aubergine
timjan och basilika
100 g riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginen och lägg skivorna i botten av en ugnsfast form. Varva med salt och olja. Ställ in i ugnen i ungefär 20 min.

2. Gör under tiden köttfärsröran. Fräs hackad lök och pressad vitlök med köttfärsen. När allt är brynt tillsätt tomatpuré, salt och peppar. Skär tomaterna i tärningar och låt de steka med. Tillsätt kryddorna.

3. Lägg bönorna ovanpå de förgräddade auberginerna och fortsätt med köttfärsröran. Toppa med riven ost och ställ in i ugnen i 10 min.

1 kommentar:

Malin sa...

Supergott!! (fast vi bytte bönorna mot champinjoner och la i mozzarella också) Tack för tipset :)