torsdag 20 maj 2010

Fredag 7 maj

På förmiddagen fick vi besöka hutongerna, Beijings gamla områden, med cykeltaxi. Inför OS revs en hel del av dessa så nu finns det inte så många kvar. I områdena finns bara enplanshus, men de innehåller inget badrum så de boende får besöka publika toaletter och duschar i området. Vi fick besöka en familj i deras hem och höra allt om deras liv. Trots att de, i våra ögon, lever väldigt primitiv var tydligen deras fastighet värd ungefär tio miljoner yuan vilket är ungefär elva miljoner kronor. Vi tyckte att detta lät mycket konstigt med tanke på att en normalstor lön ligger på 7000-8000 yuan i månaden.



Hela gruppen på 50 personer samlade inne på familjens innegård. Alla fyra "hus" som omgärdade gården var deras.

Vi besökte också en matmarknad i Hutongerna.


Sedan var det dags för ett besök på någon slags skola där läkare utbildades där vi fick information om kinesisk medicin. Efter det kom det in ett helt gäng med läkare som genom att känna på pulsen, titta på tungan och lukta på oss diagnosticerade de som ville. Resultatet blev att Sara måste äta mer grönsaker och jag kom hem med en medicin som ska hjälpa mot mitt håravfall.

Sedan fick vi för första gången besöka den marknad som vi kom att återvända till många gånger då den blev vår favorit. Men mer om vår shopping senare. :)

Inga kommentarer: