söndag 3 april 2011

Linsgryta med kryddiga korvar

Gårdagens middag som Marcus hade lagat var en jättegod linsgryta. Jag tycker att den rätten känns lite annorlunda i och med att vi inte brukar använda linser annars, och därför är det bra att plocka fram den när man tröttnat på den "vanliga" maten. Dessutom kan man göra den precis så spicy som man vill ha den vilket gör att den passar de flesta. Receptet är taget från Klaras GI-mat av Klara Desser och det står att det är till fyra portioner, men det blir jättemycket mat så hos oss räcker det till två Marcus-portioner och tre Hanna-portioner. Vi tar i och för sig nästan dubbelt så mycket korv för att Marcus ska bli nöjd med proteinmängden. :)

3 dl gröna linser
6 dl vatten
½ tsk salt
1 gul lök
300 gram kryddiga korvar
1 gul paprika
1 röd paprika
2 msk olja
1 burk krossade tomater
salt och peppar

1. Häll gröna linser, vatten och salt i en kastrull. Låt koka ca 30 minuter.

2. Hacka under tiden löken fint och skär paprikan i bitar. Fräs grönsakerna i oljan och låt det bli lite mjukt. Tillsätt tomater och kryddor och låt det puttra på svag värme.

3. Skär korvarna i slantar och lägg dem i grönsaksröran. Blanda med linserna när de är klara. Tillsätt eventuellt mer kryddor, som tabasco eller cayennepeppar, för en hetare smak. (Vi brukar använda cayennepeppar och lite chilipulver.)


Inga kommentarer: